På fabrikken kutter vi «topp og hale», kutter i passe lengde, skreller, polerer og sorterer gulrøttene direkte over i en hydrokjøler med kaldt vann. Her får de hvile til de pakkes.
Vår produksjonslinje har høy miljø,- hygiene,- og kvalitetsstandard. Våre poser er spesielt tilpasset slik at de «puster». Gulrøttene har da en holdbarhet på 2 uker under forutsetning av at de oppbevares kaldt, + 2-6 gr C.
1 | Gulrøttene kommer fra produsenten i store trekasser som settes på kjølerom. Kassene tømmes i en stor elevator. Fra denne mates de ned på «top and tail»-bordet hvor de kuttes i «plugger» på 55 mm. Disse samles i en kasse. De er da ferdige til å skrelles. | ![]() |
2 | Kassen tippes så i en stor elevator som fører dem inn i skrellemaskinen hvor de blir dreiet. Deretter over i poleringsmaskinen slik at de får den formen du kjenner fra ferdige poser. | ![]() |
3 | Gulrøttene føres nå over på sorteringsbåndet dårlige gulrøtter blir tatt vekk. Fra dette båndet går mini-/babygulrøttene over i hydrokjøler som holder +2-6 gr C. | ![]() |
4 | Mini-/babygulrøttene er så klare for veiing og pakking. Vekten styrer at det blir ønsket mengde i hver pose. | ![]() |
5 | Ferdig produserte poser går gjennom en metalldetektor før de pakkes med 20 poser i hver kartong. Ferdigproduserte poser oppbevares på kjølerom til de blir transportert til grossist/butikk. | ![]() |