Hvordan produseres babygulrøtter?

På fabrikken kutter vi «topp og hale», kutter i passe lengde, skreller, polerer og sorterer gulrøttene direkte over i en hydrokjøler med kaldt vann. Her får de hvile til de pakkes.

Vår produksjonslinje har høy miljø,- hygiene,- og kvalitetsstandard. Våre poser er spesielt tilpasset slik at de «puster». Gulrøttene har da en holdbarhet på 2 uker under forutsetning av at de oppbevares kaldt, + 2-6 gr C.

 

1 Gulrøttene kommer fra produsenten i store trekasser som settes på kjølerom. Kassene tømmes i en stor elevator. Fra denne mates de ned på «top and tail»-bordet hvor de kuttes i «plugger» på 55 mm. Disse samles i en kasse. De er da ferdige til å skrelles. Steg 1 - gulrøtter i kasse
2 Kassen tippes så i en stor elevator som fører dem inn i skrellemaskinen hvor de blir dreiet. Deretter over i poleringsmaskinen slik at de får den formen du kjenner fra ferdige poser. Bilde av gulrøtter på sorteringsbånd
3 Gulrøttene føres nå over på sorteringsbåndet dårlige gulrøtter blir tatt vekk. Fra dette båndet går mini-/babygulrøttene over i hydrokjøler som holder +2-6 gr C. Bilde av anlegget / hydrokjøleren
4 Mini-/babygulrøttene er så klare for veiing og pakking. Vekten styrer at det blir ønsket mengde i hver pose. Bilde av mini-/babygulrøtter i pose
5 Ferdig produserte poser går gjennom en metalldetektor før de pakkes med 20 poser i hver kartong. Ferdigproduserte poser oppbevares på kjølerom til de blir transportert til grossist/butikk. Bilde av mini-/babygulrøtter pakket i kartonger